Waxen

 

Wat houdt dat nou precies in?

Waxen is een behandeling waarbij we het ongewenste lichaamshaar verwijderen. We kennen allemaal diverse manier om te ontharen en daar is waxen er dus een van.

Sinds enkele jaren is het waxen steeds populairder en dus niet meer weg te denken uit de salon.

 

Hoe gaan we te werk?

  • We verwarmen de wax in een heather, hierdoor smelt het en wordt het vloeibaar.
  • Het lichaamsdeel dat gewaxt gaat worden wordt eerst gereinigd.
  • De wax wordt aangebracht op de huid, hiervoor wordt een spatel gebruikt.
  • De warme wax koelt af op de huid, er wordt een waxstrip geplaatst. Er wordt een aantal keren over de strip heen gewreven zodat de wax goed aan de strip zit. Vervolgens wordt de strip verwijderd met een snelle en gecontroleerde beweging en wordt de huid haarvrij gemaakt.
  • Voor het gezicht en gevoeligere plekken op het lichaam wordt een speciale filmwax gebruikt, deze hecht niet aan de huid, waardoor de pijn beduidend minder is.

 

Tips


VOOR HET WAXEN

 

1.Laten groeien

Je haar moet ongeveer 2 tot 3 weken groeien voor je het laat waxen. Het is hierbij heel belangrijk dat je het in deze weken dus niet trimt of scheert. Je haar moet minimaal een halve centimeter lang zijn om het beste resultaat uit je behandeling te halen.

2.Voorbereiding

Voor een optimaal resultaat, kan je je huid voor het waxen een paar dagen licht scrubben. Hierdoor zullen alle dode huidcellen verwijderd worden en gaan de haren losser zitten, waardoor de haartjes makkelijker verwijderd kunnen worden.

3.First time

Tijdens intieme behandelingen zoals de Brazilian Wax zal je je onderkleding volledig uit moeten doen. Je kunt je bovenkleding gewoon aanhouden. Onze Wax specialist is niet bezig met de vorm of omvang van jouw lichaam en hier hoef je dan ook niet ongerust over te zijn. Wij streven er naar om het jou zo comfortabel mogelijk te maken en we begrijpen dat je misschien een beetje zenuwachtig bent. Hier gaan wij zorgvuldig mee om.

4.Pijn

Het waxen gebeurd is zo snel en pijnloos mogelijk. We zouden liegen als we je zouden vertellen dat je er niks van voelt, maar het is zeker minder pijnlijk dan je verwacht en de pijn wordt steeds minder naarmate je vaker hebt gewaxt.

Belangrijk

Sommige huidaandoeningen, medicijnen en cosmetica maken je huid gevoeliger of dunner. In sommige situaties raden wij het af om te waxen. De Wax specialist  zal je hier voldoende over informeren. Mocht je met vragen zitten, dan kan je altijd contact met ons opnemen.


NA HET WAXEN

1.Schoon houden

24 tot 48 uur na de behandeling:
Gedurende deze uren moet je je huid schoon houden. en warmte en wrijving vermijden. Het schoonhouden van de huid het liefst met een antibacterieel product. Verder advies : Douche niet te heet, ga niet in de sauna en wacht even met sporten en de zonnebank. Draag geen knellende kleding en raak de behandelde huid alleen aan met schone handen.

 

2.Scrubben

Vanaf 3 dagen na de behandeling:
Vanaf nu mag je je huid gaan scrubben. Doe dit met een grove korrel en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om alle dode huidcellen te verwijderen.

Let op: Bij je eerste waxbehandeling is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Deze kleur hoort binnen 24 uur te verdwijnen. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!